Byggeren.dk Kom på besøg på byggeren med din klasse!
Din lærer kan booke på http://www.byggerbooking.dk
Om Byggeren    Galleri    Byggerblad    Information    Aktiviteter

Børenes dyrehold

På Byggeren har vi omkring 180 kaniner, og langt de fleste af dem passes at hvert sit barn. Børnene har selv bygget deres kaninbur med hjælp fra deres pædagog. Vi parrer kaniner en gang om året i marts, til den store "bolledag", hvor man efter aftale med den voksne der er på ens distrikt kan få lov til at få parret sin kanin. Cirka 30 dage efter,  midt i april, kommer der så kanin unger og børnene kan på denne måde være helt tæt på naturens mirakler og følge ungerne fra fødsel til de flyttes fra moderen.  Kanin ungerne indgår dermed i den bestand af kaniner der er på byggeren, og de børn der starter på byggeren, i og efter sommerferien har så mulighed for, sammen med en voken, at finde, og lave aftale, med en af de børn hvis kanin har unger.

De børn der har et ønske om at få høns på Byggeren,  bygger selv hønsehus og gård. Og når de er færdige, finder vi et hønsehold til dem. Enten blandt vores egne hønsehold/kyllinger, eller via samarbejde, med andre byggelegepladser. Børnene passer selv deres høns og de fleste høns på byggeren bliver kælet og kommer fra tid til anden, på græs.
Nogle børn er så heldige af deres hønsehold selv ruger kyllinger ud, i deres eget hønsehus, det er en helt speciel oplevelse.

Ud over kaniner og høns har børnene også mulighed for at holde fugle (Duer, undulater, zebrafinker, kanariefugle og vagtler)

     


 
 

 
 

 R?dovre Byggelegeplads - Nyholms alle 49 - 2610 R?dovre - tlf. 36 37 93 93 - e-mail: byggeren@byggeren.dk
Tilmeld dig vores nyhedsbrev